Banken betaler regningene våre

I overkant av 36 millioner regninger ble gjort opp automatisk som avtalegiro i 2005.

Automatisk regningsbetaling, eller avtalegiro, har vokst kraftig i det siste.  Ved utgangen av 2005 hadde Bankenes Betalingssentral (BBS) registrert 6,3 millioner faste betalingsoppdrag mellom privatpersoner og bedrifter. Det representerer en vekst på 800.000 faste oppdrag, eller 14,5 prosent fra året før, ifølge en pressemelding.

I overkant av 36 millioner regninger ble gjort opp automatisk som avtalegiro. Nå tilbyr nesten 5500 bedrifter avtalegiro til sine kunder, noe som innebærer en vekst på cirka 900 bedrifter fra året før.

Moden tjeneste

- Vi ser at en relativt moden tjeneste som avtalegiro langt fra har tatt ut potensialet, med så markert vekst som vi så i fjor. Det er tydelig at nordmenn ønsker å bruke tiden på annet enn å betale regninger, sier Rune Børresen, forretningsansvarlig for AvtaleGiro i BBS.

Årsakene til veksten i fjor er både at flere nordmenn begynner med avtalegiro, og at en rekke nye bedrifter har begynt å tilby denne formen for oppgjør. Av de 900 nye bedriftene som kom til i fjor, finner vi en rekke innenfor mediebransjen, energisektoren og frivillige organisasjoner.