Banktrøbbel i finværet

Banktrøbbel i finværet

En programvarefeil kvelte alle DNB Nors minibanker. - En ny type feil vi ikke har hatt før, sier informasjonssjef Marit Giske.

Fredag hadde både DNB Nor og Postbanken store problemer med sine betalingssystemer. En programvarefeil hos leverandøren BBS var årsaken til ustabileten.

- Jeg kan bekrefte at alle minibanker i DNB Nor hadde problemer med å gi ut penger en periode på fredag. Det skyldtes en feil hos BBS, forteller informasjonssjef i DNB Nor, Marit Giske.

DNB Nor har flere ganger vært rammet av problemer de siste årene. Men Ifølge Giske skyldtes problemene på fredag ikke en gjenganger.

- Nei, jeg kan ikke si vi har hatt dette før. Det er en programvarefeil hos BBS, du må spørre dem hva dette handler om. Vi bruker et system de drifter for DNB Nor, sier Giske.

Fornøyd

Feilen rammet ikke bare kundene i DNB Nor, men også hele Postbanken. I tillegg fikk postkontorene en del problemer med sine finansielle tjenester.

- Det var en teknisk feil hos oss, som berørte minibankene til DNB Nor og Postbanken. De var ustabile fra 10.30 til 13.10, og så var de nede frem til 16.15, litt avhengig fra hvor de var. Ulike steder kom opp igjen på ulik tid, sier Stein-Arne Tjore, kommunikasjonsdirektør i BBS.

Ifølge Tjore har problemene ikke gått ut over betalingsterminaler i butikker og restauranter.

- Feilen ble identifisert fredag, og vi har rettet den umiddelbart. Systemet har fungert resten av helgen uten problemer, sier Tjore.

- Men slike tilfeller er ganske håpløse for kundene i et land som Norge, hvor vi er så avhengige av kortene våre?

- Ja, dette er kritisk, det skjønner vi, sier Tjore.

- Er det snakk om å erstatte noen programvare på grunn av dette her?

- Nei. Dette var en programvarefeil, og den er rettet. Vi er fornøyd med systemet. Men når det er sagt har vi alltid arbeidet med å forbedre systemene. Dette er et fokus vi jobber med hele tiden, sier Tjore.

DNB Nor har av ulike årsaker også vært rammet av en rekke tilfeller med nedetid i nettbankene sine.

LES MER I: DnB NORs tabbehistorikk