Banner, sverter og kaster stoler

Da en ansatt høyt opp i Microsoft-systemet meldte overgang til Google, kokte det over for konsernsjefen. Stolkasting og grundig banning skal ha vært blant reaksjonsmåtene.

-- Ikke fortell meg at det er Google.

Men det var det. Og da smalt det. Microsofts konsernsjef Steve Ballmer kastet en stol gjennom rommet og truet med å drepe Google, eller som det heter på originalspråket, "fucking kill Google".

Mark Lukovsky var en meget vel ansett Microsoft-ingeniør som i november 2004 meldte overgang til Google. Lukowsky forlot Microsoft i mars i år.

Arbeidsrettssak

Lukowsky forteller om møtet med Ballmer i sitt vitnemål i en pågående rettssak mellom de to selskapene, ifølge bloggen til John Batelle. Rettsstriden dreier seg om overgangen til en annen tidligere Microsoft-ansatt, Kai-Fu Lee, som ifølge Microsoft skal ha brutt en avtale om ikke å gå til et konkurrerende selskap.

Her er Lukowskys gjengivelse av møtet med Ballmer:

"Før ansettelsen i Google satte jeg opp et møte 11. november 2004 med Microsofts konsernsjef, Steve Ballmer, for å drøfte min planlagte avgang. På et punkt i samtalen sa Ballmer "Ikke fortell meg at det er Google". Jeg fortalte ham at det var Google. Så plukket Ballmer opp en stol og kastet den gjennom rommet så den traff et bord på kontoret hans".

Uttalelsene fra Ballmer som fulgte da, ifølge Lukowsky, egner seg nok best på originalspråket:

"Fucking Eric Schmidt is a fucking pussy. I'm going to fucking bury that guy, I have done it before, and I will do it again. I'm going to fucking kill Google." .

Ballmer er altså relativt påholden i sin begeistring for den tidligere sjefen i Sun og Novell.

Korthus

Deretter skal Ballmer ha forsøkt å overtale Lukowsky til å bli. Han skal ha sagt at Google ikke er et ordentlig selskap, men et korthus. Ballmer har allerede tilbakevist Lukowskys beretning som en sterk overdrivelse.

Computerworld skal ikke ta stillling til sannhetsgehalten i den tidligere ansattes vitnemål. Men at Ballmer har testosteronet i behold, er det liten tvil om. Bare sjekk denne videoen.