Barbara slutter i Netcom

August Baumann (39) overtar 1. september som administrerende direktør i Netcom etter Barbara Thoralfsson (46).
- Det er aldri hyggelig at flinke og godt likte medarbeidere slutter, men vi respekterer at Barbara Thoralfsson, etter snart fem års innsats, ønsker å arbeide videre utenfor konsernet. Hun har ledet Netcom på en fremragende måte. I løpet av hennes tid har vi fått en dobling av omsetningen, tatt markedsandeler og bedret marginer i et marked med fallende priser og svært tøff konkurranse, sier styreformann i Netcom, Kenneth Karlberg.

- Avgjørelsen om å slutte har vært vanskelig fordi Netcom, med det solide teamet av dyktige og engasjerte mennesker, er et flott sted å jobbe. Likevel føler jeg at dette er riktig for meg. Vi har nådd målene vi satte for salg og lønnsomhet da jeg begynte i Netcom, sier Barbara Thoralfsson.

Hun legger til at hun er stolt over de resultatene som er oppnådd.

- Spesielt tilfredsstillende er det å se hvordan merkevarebygging, samt det å sette kunden i fokus, har gitt resultater også i denne bransjen. Etter 25 år i lederstillinger i næringslivet ønsker jeg nå å bruke min tid og kompetanse til egne prosjekter og styreverv, avslutter Barbara Thoralfsson.

Finansene tar over

August Baumann har de siste to og et halvt årene hatt stillingen som finansdirektør i Netcom. Han har vært medlem av selskapets ledergruppe siden 2000, og har tidligere vært direktør for organisasjon og kommunikasjon. Baumann er utdannet siviløkonom og har i tillegg en Master i Finans.

- Netcom har de siste årene hatt stor økonomisk framgang under ledelse av Barbara Thoralfsson, og det er med stor ydmykhet jeg overtar stillingen som administrerende direktør. Jeg kjenner denne bedriften svært godt, og gleder meg til å ta fatt i min nye rolle, sier han.