Barn får penger for sms-reklame

Barn får penger for sms-reklame

Selskapet Smart-SMS.no tilbyr barn helt ned i 13-årsalderen penger for å motta reklame på sms. Forbrukerombudet er skeptisk.
Selskapet er nystartet og har ikke ennå fått et styre eller ledelse på plass. Likevel er de i full gang med markedsføring på sin hjemmeside på internett, og var i går kveld allerede oppe i over 15.000 medlemmer, skriver Dagsavisen.

Tjenesten er helt ny i norsk sammenheng. Interesserte kan melde sin interesse via internett. De sier seg da villig til å motta reklame på mobilen. For hver reklamemelding medlemmet mottar får man en krone. Men systemet er avhengig av flere kunder, og oppfordrer medlemmene til å verve venner og bekjente. Hver gang de nyvervede mottar en melding får ververen ytterligere 25 øre.

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon er skeptisk til tjenesten.

--Generelt er jeg svært skeptisk til at 13-åringer bombarderes med reklame de får betalt for å motta. Det er grunn til å tro at svært mange av medlemmene er unge. Hvis reklamemarkedsføring på sms blir en trend er det viktig at vi ser på dette før også andre aktører kaster seg på konseptet, sier Thon.

Gunder Johansen, daglig leder i Internordic, og en av eierne av Smart-SMS, mener at selskapet holder seg innenfor lovverket. Han anslår selv at 65 til 70 prosent av medlemmene deres så langt er ungdommer.