Barneskolen ut på nettet

Barneskolen ut på nettet

Han jobbet med it på en skole i Grimstad. Nå har han sagt opp jobben og vil leve av å få alle barneskoler i Norge på internett.
Mange barneskoler sliter med svært knappe økonomiske ressurser. Lite penger blir derfor avsatt til en internettside. Dette til tross for at internett kunne vært et godt hjelpemiddel for mange skoler for å informere både elever, foresatte og ansatte.

Dette visste selvfølgelig Anders Bjerkholt. Han var ansatt som ikt-ansvarlig på Landvik sentralskole i Grimstad. Da de ønsket seg en ny internettside, var ressursene knappe.

Bjerkholt fant ut at mange andre skoler hadde samme behov, men de fleste manglet pengene.

-- Det er mange fellestrekk fra skole til skole. Jeg har prøvd å utnytte dette ved å lage en publiseringsløsning som er skreddersydd for barneskoler, sier Bjerkholt.

Lav pris

Han har brukt rundt halvannet år på utvikling og testing av løsningen. Det har gått med både kvelder og helger. Så langt har en håndfull skoler i Grimstad tatt i bruk løsningen som et verktøy for sin internettløsning.

-- I løpet av en fem-års periode er det et mål at rundt tusen skoler i Norge skal bruke denne løsningen for å komme seg på internett, sier Bjerkholt.

Det tilsvarer rundt en tredel av alle barneskoler i Norge. Når han målet, vil han kunne leve godt av dette.

Prisen gjennomsnittskolen (rundt 200 elever) betaler er på rundt 2.000 kroner per år. Det dekker drift, serverplass, epost-adresser, oppdateringer, kursing av lærere og support via epost.

-- De fleste skoler har stram økonomi. Derfor har jeg lagt vekt på at prisen skal være lav, sier Bjerkholt.

Mot kommuner

Kundene i Grimstad har han fått etter en avtale med Grimstad kommune. Nå vil han prøve å etablere et tilsvarende samarbeid med andre kommuner i Norge.

-- Vi ser at skoler i en og samme kommune kan ha fordeler ved å dele endel nettsider. Derfor går vi ut mot kommunene når vi markedsfører produktet, sier Bjerkholt.

Eksempler på fellesområder som flere skoler kan dele er diskusjonsforum, kursvirksomheter på tvers av skolene samt informasjon samt ulik skoleinformasjon fra kommunen.

Sa opp jobben

Nå har han sagt opp jobben sin, etablert et eget selskap og satser alt på å gjøre sin nye forretningsidé til et levebrød. Men først ville han ha litt fri.

-- Jeg har snart hatt et år sammen med familien i Spania. Men til våren flytter vi tilbake til Norge og starter for fullt med å markedsføre løsningen, sier Bjerkholt.