Basefarm vil ekspandere videre

Basefarm vil ekspandere videre

Skal levere forretningsapplikasjoner på web fra automatiserte datarom.

I går ble det klart at Basefarm kjøper nederlandske Bluedome.

- Vi tror vi har noe å melde i Europa med våre produkter og tjenester, sier Grethe Viksaas, administrerende direktør i Basefarmgruppen.

Bluedome er spesialist på applikasjonsdrift med god sikkerhet, og er Basefarms andre oppkjøp i år etter norske Webdeal.

Basefarm vil etter kjøpet ha seks datasentre i Nederland, Norge og Sverige.

Øvd i elleve år

- Vi fokuserer på applikasjonsdrift. Derfor har vi maskinrom med høy kvalitet hvor vi automatiserer så mye som vi kan, fortsetter Grethe Viksaas.

Det er kombinasjonen av forretningskritiske applikasjoner og internett som gir Basefarm en litt annen profil enn mange av konkurrentene. Mens internett opprinnelig var en distribusjonskanal for informasjon, er Basefarm en pådriver for at virksomheter skal utnytte web for sine forretningskritiske applikasjoner.

- Vi har øvd oss i elleve år. Nå jobber vi tett med kundene og andre partnere for å skape en helhet. Dermed kan vi være en del av en multisourcingsavtale, forklarer Grethe Viksaas.

Tilbyr andres applikasjoner

Det er interaktive applikasjoner som kommuniserer med andre applikasjoner Viksaas henviser til. I Norge er Altinn en portal til andre offentlige applikasjoner. Hensikten er at brukerne skal føle at de jobber mot én applikasjon ikke mange.

Derfor passer Basefarms profil med skytjenester. Til forskjell fra selskaper som tilbyr programvare som en tjeneste, tilbyr Basefarm andre selskapers programvare som en tjeneste, ikke egne. Basefarm inklusive Bluedome er derfor vertsleverandører for bedrifter som tilbyr programvare som en tjeneste.

Som applikasjonsleverandør i Nederland vil Basefarm ha et godt tilbud til brukere av applikasjoner fra bedriftene D-Reizen, Funda, Radio 538 og SBS.

- Vi ser klare likheter i våre kunders behov. Ved å slå oss sammen med Basefarm vil vi kunne utvikle våre kjerneområder vesentlig raskere og mer effektivt, sier Hans Wetsteijn, administrerende direktør i Bluedome i en pressemelding.

260 ansatte

Bluedome er godt posisjonert i Nederland som er et mer fragmentert driftleverandørmarked enn det skandinaviske. Derfor vil nye Basefarm representere en sterk leverandør av forretningskritiske it-tjenester.

- Sammen tar vi mål av oss til å være den man snakker med når det gjelder sikker bruk og drift av internett og nettskyen. Vi tror dette er gode nyheter for våre eksisterende kunder utenfor Skandinavia, fremhever Grethe Viksaas.

Kjøpet av Bluedome er i tråd med Basefarms ambisjoner som siden 2008 har vært å ekspandere i Europa. Derfor har investorgruppen Reiten & Co som ble majoritetseier i 2009, bidratt til å få fortgang i planene.

- Oppkjøpet av Bluedome er i tråd med vår strategi og de målene vi satte etter at vi trådte inn på eiersiden i Basefarm, sier Christian Melby, partner i Reiten & Co i en pressemelding.

Bluedome med sine 39 ansatte vil øke staben til Basefarm til rundt 260 ansatte. Omsetningen forventes å bli 45 millioner Euro i 2011.