Batteriproblemer for Intel?

Intels tokjerneprosessor for bærbare PCer skal gi bedre batterilevetid. Men en mystisk feil gjør at ekstrautstyr tapper batteriet for strøm.

Det er Toms Hardware Guide som nå rapporterer om et mystisk problem som har dukket opp på bærbare PCer utstyrt med Intels nye tokjerneprosessor Core Duo: Ved å koble til USB-basert ekstrautstyr reduseres batterilevetiden dramatisk.

  

Testene er utført opp mot flere eldre Intel-maskiner. Innledningsvis kan de nye Core Duo-baserte maskinene vise til bedre ytelse og en batterilevetid som i gjennomsnitt ligger på 4,24 timer. De eldre Pentium M-modellene har en batterilevetid på 3,18 timer. Så langt er alt etter forventningene.

Dramatisk endring

Går man imidlertid et steg lengre og ser hva som skjer når man kobler til periferiutstyr via USB-porten, i dette tilfelle en ekstern DVD-brenner med egen strømforsyning, viser det seg at batterilevetiden reduseres med en time og 20 minutter på de nye maskinene. Ingenting skjer med batterilevetiden på de eldre modellen (brenneren har tross alt en egen strømforsyning).

 

Spørsmålet som gjenstår er hvorfor dette skjer. Er det en feil som oppstår i Microsofts programvare for strømsparing, Advanced Configuration and Power Interface, ACPI, eller er det en feil relatert til Intels brikkesett?

 

Ifølge TG Daily ble det oppdaget et problem med ACPI-programvaren i fjor sommer som enda ikke er rettet opp. Derimot er det bare de nye Core Duo-baserte maskinene som berøres av feilen (Toms Hardware Guide har testet flere andre plattformer) slik at dette like gjerne kan skyldes et problem i brikkesettet eller prosessoren.

 

Verken Microsoft eller Intel har kunnet gi noe konkret svar på problemet ovenfor Toms Hardware Guide. Og om feilen ikke er relatert til Windows kan det samme problemet oppstå med de nye bærbare maskinene fra Apple.