BBC betalte dotcom-pris for bbc.com

Briterne diskuterer om offentlig penger skal brukes på dotcom-tilstander.

I Norge diskuteres Bygdøy-tomten, i Storbritannia får BBC som ørene flagrer. Kringkastingsselskapet har brukt 375.000 dollar, eller 2,5 millioner kroner, på å kjøpe domenet bbc.com. Domenet har i seks år ikke gjort noe annet enn å rute folk videre til bbc.co.uk.

BBC kjøpte domenenavnet i 1999, men har aldri røpet hvor mye de måtte betale for det. Det har vært spekulert mye i de engelske tabloide aviser om summen BBC ga til det amerikanske selskapet Boston Business Computing for å overta rettighetene til domenenavnet. Denne uken gikk BBC ut med en offisiell forklaring for å avkrefte rykter om millionbeløp og for å forsvare investeringen.

"BBC kjøpte domenenavnet bbc.com i 1999 for 375.000 dollar av selskapet Boston Business Computing"

Ingenting. Nada. Zilch

Kritikken kommer neppe til å bli mindre etter kunngjøringen.

- Og hva har Beeb gjort med domenet? Ingenting. Nada. Zilch, skriver The Register.

BBC.com ruter bare videre til BBC.co.uk. Og det holder ikke for å bruke 375.000 dollar av lisenspengene britene er forpliktet å betale for å kunne se på tv.

BBC, derimot, synes det er velinvesterte pengene.

- Da vi kjøpte bbc.com var internettlandskapet fremdeles i utvikling. BBC har oppgave å markedsføre sitt navn og gjør tilgangen til materialet vårt enklest mulig. Dette var et veldig smart og fremtidsrettet kjøp, sier en talsmann for BBC til The Register.