BBC får alt på nett

BBC får alt på nett

BBC introduserer MyBBCPlayer, som gjør det mulig å se alle tv-sendingene på nett.

BBC lanserer på Edinburgh Television Festival sin MyBBCPlayer, en tjeneste for å følge tv-programmer på nett.

Dette har BBC-toppsjef Mark Thompson kunngjort overfor kringkastingsselskapet. Målet er at tjenesten er tilgjengelig i løpet av 2006.

Ifølge første utkastet betyr det at alle BBC-programmer vil sendes direkte på nett, pluss at seerne har mulighet å se de på et senere tidspunkt, hvis de ikke har anledning eller lyst å se sendingene live.

BBC ønsker med dette å innrette seg etter publikumet.

- MyBBCPlayer vil gjøre det enkelt for publikumet å se innhold når og hvor de ønsker det, sier Thompson i sin forklaring.

NRK ligger foran

Ifølge Bjarne Andre Myklebust, ansvarlig for mobile tjenester i NRK, har BBC vært blant annet vært i Norge for å se på deres løsninger.

- NRK legger relativt mye ut fra sine programmer og vi har ligget litt i forkant i forhold til BBC på dette området. Vi vil fortsette å satse fult på dette og investerer stadigvekk for å gjøre programmer tilgjenglig for de norske seerne, sier Myklebust til Computerworld.no.

NRK legger ut relativt mye av sitt material, men har begrensinger når det gjelder utenlandske serier og filmer.

Distrikter

- Det er mest sport, nyheter og norsk underholdning som benyttes på nettet. Folk bruker stadig mer nye plattformer, og kobler for eksempel flatskjermen sin på tv. Vi holder tallene våre hemmelig, men jeg kan røpe at vi ligger på fire millioner nettstrømmer for lyd og video per måned, inklusiv radio. Det er en firedobling i forhold til i fjor.

Ifølge Myklebust er det store behov for gjenbruk av tv-programmer, som distriktsnyheter som bare sendes lokalt, men kan ses over hele landet på internett.