BBC leier virtuell øy

BBC har plantet flagget på en øy i et online-spill. Der skal de arrangere musikkfestivaler og presentere nye artister av kjøtt og blod.

Det britiske kringkastingsselskapet har leid plassen i online-spillet Second Life. Til helgen presenterer de band som Muse, Razorlight og Gnarls Barkley. Den virtuelle musikkfesten vil speile BBC Radio 1 One Big Weekend-festival som foregår i Dundee 12. mai, skriver BBC News.

 

Radio 1 ønsker å bruke øyen også i fremtiden, først og fremst til å presentere musikk fra nye og ukjente band.

 

Second Life er en såkalt MMOG (Massive Multiplayer Online Game) hvor du kan eksistere i form av en avatar og leve online-livet sammen med tusenvis av andre spillere. World of Warcraft er et annet eksempel på slike spill.

 

Second Life er trolig mest kjent for hvordan økonomien i spillet fungerer. Du kan veksle inn ekte valuta for spillets egen og for eksempel kjøpe deg eiendommer. Tusenvis av deltagere tjener virkelige penger ved å designe virtuelle klær, kjøretøyer eller ved å eie et casino.

 

Deler av spillet er til forveksling lik svensk-produserte Project Entropia som tidligere skaffet seg overskrifter  ved at en person kjøpte seg en virtuell romstasjon for godt over en halv million kroner.

Les også: Slik bor verdens rikeste mann