- Bedre å ansette enn å kjøpe timer i India

Det er bedre å etablere seg i India enn å leie timer derfra, mener Offshore Office som har en indisk "hull i veggen"-løsning for norske selskaper.

Offshore Office-konseptet eies av Ion Softnet som ellers selger utviklingstimer til nordiske utviklingsprosjekter med indisk arbeidskraft. Offshore Office har nå etablert et eget aksjeselskap i Norge som er 80 prosent norskeid.

 

- Veldig mange norske bedrifter er interesserte i å kjøpe utvikling, men problemet er at mange er redde for at opparbeidet kunnskap og ressurser forsvinner og går over på andre prosjekter. Så må de bygge på nytt, sier salgssjef Peder Floer til Computerworld.no.

 

Floer og selskapet han jobber for mente at det finnes en bedre løsning og kom opp med et annet konsept.

 

Plug and play India

 

- Hva er da bedre enn å kjøpe timer? Jo, det er å ha egne ansatte, sier han.

 

Offshore Office vil prøve å overtale norske selskaper til å etablere seg i India, gjerne med bare en eller to personer for å prøve ut konseptet. De lover å ta seg av alt som skal til for å komme raskt i gang: papirarbeid og myndighetskontakt, kontor med it-utstyr og infrastruktur, de rette kontaktene og hjelp til å finne riktige ansatte.

 

- Det er billigere enn å kjøpe timer. Det er et perfekt konsept for å teste offshoring. Våre kunder får beholde kompetansen, de kan utdanne egne folk og de får en bedre kommunikasjon med utviklerne fordi de har helt andre muligheter til å påvirke, sier Floer.

 

Kun få dager 

 

Ion Softnet har selv 30 ansatte i Chandigarh, byen hvor tilbudet eksisterer. Toppsjefen er selv indisk, men har jobbet i den norske it-bransjen i to år, og flere år i Canada. Selskapets målgruppe er først og fremst litt større selskaper som ikke har tatt skrittet med å etablere seg i India.

 

- Norske bedrifter kan få etablert kontor i India i løpet av dager. Alt de trenger er en laptop, forteller Floer.