Bedre lønnsomhet i Komplett

Komplett økte driftsmarginen med én prosent i første kvartal. Det er godt gjort ved salg av bulkvarer med syltynn fortjeneste.

Komplett økte omsetningen med 19 prosent i første kvartal. Totalt omsatte selskapet for 559,8 millioner kroner. Ebit-resultatet havnet på 21,4 millioner kroner.

Det gir en driftsmargin på 3,8 prosent. I samme periode i fjor hadde Komplett en driftsmargin på 2,8 prosent. Lønnsomheten er med andre ord betydelig forbedret, selv om marginen var bedre i "julekvartalet" - fjerde kvartal 2005.

Historisk sett hadde Komplett et par tre kvartaler i 2003 med bedre Ebit-margin enn 3,8 prosent - men siden den gang har utviklingen i nettbutikk-markedet og priskonkurransen på it-produkter skutt fart.

Norge størst

I Norge omsatte Komplett.no for 242 millioner, i Sverige bidro nettbutikken med 91,7 millioner kroner. Nettbutikkene i Storbritannia og Irland sto for 55 millioner kroner i omsetning. Nederland og Beliga er minst med 9,3 millioner kroner.

Komplett rapporterer at selskapet tilsammen har 412.000 aktive kunder, det vil si kunder som har handlet i løpet av de 12 siste månedene.