Bedre med indisk bistand

Cap Gemini Ernst & Young (CGEY) har etablert et bredt samarbeid med programmerere i Bombay. Prosjektet har sørget for kortere leveringstid til kundene.
Samarbeidet med Bombay gjør at CGEY kan utvikle programvare døgnet rundt. Prosjektet kalles Accelerated Delivery Center.

- - CGEY er et globalt integrert selskap med felles metodikk og felles språk. Selskapet har dessuten, i sine utviklingssentre, standardiserte teknikker og verktøy som benyttes som støtte i utviklingen av IT-løsninger, og programmeringsspråkene er selvsagt felles for alle nasjonaliteter. Så den praktiske siden av saken er enkel, forklarer Thor-Christian L,orange, leder for ADC (Accelerated Delivery Center) i Cap Gemini Ernst & Young Norden.

At det er opprettet en bilateral kontakt med Bombay-kontoret spesielt for å redusere kostnader for kundene, er en tilpasning av en etablert metodikk i CGEY som går på å forflytte arbeidet rundt på kloden etter hvor det er dagtid. India er kjent for velkvalifisert arbeidskraft og høy akademisk kompetanse.

-- Indiske programmeringsmiljøer anses for å være høyt kvalifiserte, programmerere i India har gjerne mange årsuniversitetsutdannelse. Leveransene er svært konkurransedyktige på pris. Våre ca. 500 programmerere i Bombay er intet unntak. At vi derfor benytter rimelige del-leveranser fra India i leveransene til våre kunder, er egentlig bare å ta vårt rådgiveransvar på alvor, sier Thor-Christian L,orange.

L'orange hever CGEY kan tilby alle typer it-prosjekter levert på denne måten, ikke bare systemutvikling, men også tilpasning av for eksempel SAP- og Siebel-pakker. I samarbeid med kontoret i Bombay kan for eksempel den norske avdelingen utvikle nye komponenter om dagen, og de indiske kollegene teste i løpet av natten.

L'orange hevder at det her er penger å spare for norske bedrifter med store it-prosjekter.

-- For det første kan vi tilby kundene gode løsninger til en lavere pris. For det andre sparer samfunnet som helhet ressurser, fordi vi kan gjøre norske bedrifter mer konkurransedyktige, sier L,orange