Bedre mobil epost fra Nokia

Ny programvare skal gjøre det enklere å bruke mobilen til epost og andre bedriftsapplikasjoner.

Nokia Business Center lanseres som "mobil e-post for massemarkedet". I første omgang støttes Microst Exchange, senere vil det også bli støtte for andre epost-plattformer, som Lotus Notes/Domino.

Programvaren skal bidra til at ansatte enkelt kan få tilgang til sin jobb epost uansett tid og sted. Nokia Business Center utfyller Nokias eksisterende portefølje av epost-løsninger for bedriftstelefoner.

Java-basert

Progamvare foreligger i to versjoner. Standardklienten gir brukeren en ubegrenset lisens på alle Nokia Business Center-servere, mens en mer avansert bedriftsklient kommer til å være tilgjengelig mot en liten oppgraderingskostnad.

Programvaren er en Java-basert løsning som kan brukes på alle Java MIDPI 2.0-telefoner sertifisert av Nokia. I første omgang vil Nokia Business Center støtte mobil e-post for Nokia 9300 og Nokia 9500, i tillegg til Nokia 6630, Nokia 6680, Nokia 6681 og Nokia 6682 integrert med Microsoft Exchange Server 2003.

Senere vil Nokia Business Center også støtte Lotus Notes® og Domino® i tillegg til flere andre Nokia sertifiserte terminaler.

- Ledelsen i et selskap og it-avdelingene har krav fra flere hold når det gjelder å velge en passende applikasjon for mobil e-post. Den må være lett å bruke, lett å integrere med eksisterende infrastruktur samtidig som kostnadene skal holdes nede. Med Nokia Business Center er dette løst ved å tilby en skalerbar løsning som møter selskapenes ulike behov, sier Patrick Brandin, salgssjef i Nokia Enterprise Solutions Skandinavia i en pressemelding.

Ikke på norsk

Utover "push" epost og et høyt sikkerhetsnivå kan brukeren av standardversjonen i Nokia Business Center skrive, lese og slette e-post, bruke og organisere lokale mapper, og arbeide offline.

Standardversjonen tilbyr støtte for engelsk, fransk, tysk og spansk, men altså ikke norsk. Bedriftsversjonen har alle egenskapene til standardversjonen, men gir dessuten en bedre grafisk opplevelse.

Andre egenskaper som tilbys i bedriftsversjonen er booking av møter, komprimering av vedlegg, mulighet til å sjekke kollegers kontaktinformasjon samt å hente informasjon fra lokale mapper.

Sikrer eposten

For å ivareta økt sikkerhet tilbyr Nokia Business Center dataoverføring direkte via terminalen i stedet for "lagre og videresend". Nokia Business Center tilbyr også punkt-til-punk-kryptering av datatransport, lagring og "over-the-air" synkronisering.

Nokia Business Center blir tilgjengelig i fjerde kvartal 2005 hos utvalgte operatører og forhandlere. Mer teknisk informasjon om Nokia Business Center finner du her.