Bedre sikkerhet for SMB-bedrifter og hjemmebrukere

Bedre sikkerhet for SMB-bedrifter og hjemmebrukere

Sonicwall dekker behovet for små til mellomstore virksomheter som ser nødvendigheten for sikkerhet, men vil kunne minst mulig om det.
-- Vi har gjort det bra i SMB-markedet. Enkelheten og pris gjør at kundene velger Sonicwall, sier Odd Olaf Dragsnes, salgsansvarlig for Sonicwall i Infinigate.

Sonicwall er en leverandør av utstyr for å stenge uvedkommende ute. Det startet med egne bokser som virket som brannmurer. En brannmur er en nødvendighet, men ikke nok for å hindre innbrudd av de som vil inn. Derfor har Sonicwall over tid utviklet utstyret sitt med teknologi og programvare.

Prisen varierer fra rundt 20 - 150.000 kroner. Det dekker da behovet for bedrifter fra ti til minst 500 ansatte.

-- Fortrinnet er brukergrensesnittet med grafisk betjening. Sonicwall er enkel å sette opp og betjene på grunn av installasjonsveiledere, forklarer Odd Olaf Dragsnes.

Flere funksjoner

Målet med den nye Sonicwall PRO 5060 er å gi mellomstore bedrifter effektiv beskyttelse ved å samle en rekke funksjoner i samme enhet. Disse omfatter antivirus, brannmur, innbruddshindring, innholdsfiltrering, IPSec og virtuelt privat nettverk (VPN).

Kundene må ikke anskaffe alle funksjonene, eksempelvis antivirus eller innbruddshindring. Innbruddshindring (Intrusion Prevention, IPS) omfatter evnen til å ignorere et bombardement via nettet.

Av andre funksjoner kan nevnes PRO 5060 evne til å håndtere IP-telefoni ved hjelp av protokollen H.323 og SIP (Session Initiation Protocol). I den forbindelse benyttes NAT (Network Address Translation) som oversetter en IP-adresse til en annen.

Ytelsen er ifølge Sonicwall i Gigabit-klassen. Det betyr inspeksjon av IP-pakkene med data. Det benyttes en Intel Xeon med høy klokkefrekvens og to spesialprosessorer for kryptering.

-- 5060 har gigabit-ytelse, men benyttes IPS, reduseres naturlig nok ytelsen. IPS får like fullt høy ytelse med støtte for over 50 protokoller. De mange protokollene differensierer produktet, hevder Odd Olaf Dragsnes.

Antivirus

For de som ønsker antivirus, leveres Network Associates McAfee som Infinigate heretter vil representere i Norge.

PRO 5060 kommer i to versjoner 5060c og 5060f. Den første har seks innganger med kobbertilkobling for gigabit, 5060f har fire innganger for gigabit og to innganger for fiberkabler.

Som Sonicwall ser det er PRO 5060 den ideelle dørvakt. Bruk av to vil sørge for ekstra sikkerhet mot teknisk eller programvaresvikt. Boksene fordeler deretter trafikken på en eller flere soner som virksomheten har satt opp.

En oppgave kan være å styre trådløse tilgangspunkter, kalt Sonicpoint som utnytter strøm via nettet for å forenkle kablingen. Sonicpoint støtter 802.11 b og g og kan også benytte a.

Også for hjemmebrukere

For mindre virksomheter eller avdelingskontorer benyttes de andre produktene, typisk PRO 2040 med inntil fire innganger for FAST Ethernet på 100 Mbit per sekund. Denne koster fra 22 - 33.000 kroner avhengig av funksjonalitet i programvare og operativsystem.

Også den lille TZ170 (Trusted Zone) tilbys til hjemmebrukere. Hensikten er å kunne administrere denne fra arbeidsstedet. Prisen blir derfor høyere enn for alternative løsninger fra eksempelvis D-Link.

-- I vinter delte vi operativsystemet i to, en standard versjon for enkle forhold og en Enhanced for mer avanserte. Enhanced skal gi de større konkurranse, forklarer Odd Olaf Dragsnes.

Sonic OS 2.1 Enhanced kan for eksempel ta seg av omkobling fra en internettilkobling til en annen (WAN-WAN Failover) og lastballansering. Administrasjonen baseres på objektstyrt regelverk (policy-based).