Bedrifter ikke interessert i datasikkerhet

Bedrifter ikke interessert i datasikkerhet

Kun to av 60 inviterte bedrifter slo til på tilbudet om gratis sikkerhetssjekk. Hvor tror du i landet dette hendte?

Computerworld har i en serie, både i avisa og på internett, hatt en serie med artikler om den økende datakriminaliteten i Norge. 

 

Den nye mørketallsundersøkelsen, som blant annet er utarbeidet av Økokrim, viser at kun 20 prosent av store norske bedrifter bruker programmer som kan oppdage datainnbrudd.

 

Nå viser det seg at kun to av 60 inviterte Grenlandsbedrifter slo til på tilbudet om gratis sikkerhetssjekk fra datastudentene ved Noroff.

 

Avdelingsleder Ivar Frisnes tror mange tar for lett på faren for datainnbrudd, melder Porsgrunns Dagblad.

 

Forventer mer hacking

-- Forsøk på hacking vil nok bare bli mer og mer vanlig tiden framover. Mange bedrifter tar ikke engang vanlige forholdsregler, og er nok ikke klar over skaden som kan bli gjort dersom noen kommer seg inn, sier Frisnes til avisen.

 

Porsgrunns Dagblad skriver om tre av årets avgangsstudenter som i forbindelse med sin eksamensoppgave lagde en rapport som kan brukes til å kartlegge sikkerhetsmangler hos bedrifter.

 

Selv om både Frisnes og studentene hadde håpet at flere skulle slå til på tilbudet, var de fornøyde med tilbakemeldingene fra de to bedriftene som sa ja takk.

 

 Ikke bra nok

 

-- Jeg tror ikke tallene i Grenland er verken bedre eller dårligere enn i resten av landet, men det er uansett ikke bra nok. Det første man burde gjøre er å sette opp en brannvegg, men det er det mange som dropper, fordi de tror at det er veldig dyrt, sier Frisnes til Prosgrunns Dagblad.

 

Den erfarne datamannen har sett flere grove eksempler på at ansatte i en bedrift har latt påloggingsnavn og passord ligge synlig på pulten ved datamaskinen, noe som gjør det lett for uvedkommende å få tak i disse opplysningene.