Bedring i Motorola

Motorola kunne vise til positiv bunnlinje og vekst i omsetningen i fjerde kvartal. For 2003 venter selskapet en moderat vekst i forhold til 2002. Året under ett bød på 3,2 milliarder lavere omsetning og et nettoresultat på minus 2,5 milliarder dollar.
I fjerde kvartal omsatte selskapet for 7,546 milliarder dollar - en vekst på tre prosent i forhold til samme periode året før. Driftsresultatet havnet på 543 millioner dollar, mot et driftstap på 23 millioner i 2001.

Av Motorolas seks forretningsdivisjoner kunne tre vise til økning og tre måtte tåle en nedgang i kvartalet. Mobiltelefondivisjonen, som også er den største, nådde en omsetning på 3,3 milliarder dollar som er en økning på 11 prosent i forhold til året før. Ordreinngangen falt med tre prosent som en følge av lageropprydning hos kundene.

Totalt solgte Motorola 22 millioner mobiltelefoner i kvartalet. Det er en økning på 27 prosent i forhold til året før. Antall enheter vokste raskere enn omsetningen fordi det har vært et skifte i type modeller som ble levert.

Halvleder-divisjonen omsatte for 1,3 milliarder, en økning på 15 prosent. Ordreinngangen økte med 18 prosent. Omsetningen fra Global Telecom Solutions havnet på 1,2 milliarder dollar - en nedgang på 11 prosent. Ordreinngangen falt med tre prosent.