Begraver OS/2

IBM dropper støtten for operativsystemet OS/2.

OS/2 er ikke blitt videreutviklet på nærmere ti år. Men IBM har vedlikeholdt operativsystemet og sendt ut oppdateringer. Men sist uke la selskapet fram planer for hvordan støtten skal fases ut.

Begrenset støtte for ny maskinvare fra IBM vil fortsette ut året. Etter det vil det ikke komme nye drivere for enhetsbehandling. Et år senere, i desember 2006, vil IBM slutte å rette feil. Samtidig fjernes "fix-ene" fra IBMs hjemmeside.

De som absolutt vil fortsette med OS/2 må inngå individuelle avtaler med IBM Global Services. Men IBMs anbefaling er å migrere til Linux.

OS/2 ble i utgangspunktet utviklet i fellesskap av IBM og Microsoft. På begynnelsen av 90-tallet trakk Microsoft seg ut for å fokusere på Windows. Etter den tid har operativsystemet slitt med å finne fotfeste. Men OS/2 var lenge blant annet det foretrukne OS-et i minibanker.

Det er tvilsomt om OS/2-koden blir publisert som åpen programvare, selv om det er krefter som arbeider for dette. Grunnen er at flere tredjepartsselskaper var involvert i utviklingen, noe som kan lede til mange tekniske og juridiske problemer, opplyser Steve Eisenstadt til IDGs nyhetstjeneste.