Begraver stridsøksen

PATENTER: Noen av patentene det har vært strid om stammer fra da Google eide Motorola Mobility, som ble solgt til Lenovo høsten 2014.

Begraver stridsøksen

Microsoft og Google gikk 1. oktober 2015 ut med at de vil avlyse rundt 20 rettssaker mot hverandre.

Etter fem år med rettssaker om patenter og åndsverk, dropper Google og Microsoft søksmålene mot hverandre. I en felles uttalelse erklærer de at de pågående rettssakene i USA og Tyskland avsluttes.

Uenighetene dreier seg om teknologi for mobile enheter som wifi og videokomprimering. I tillegg til saker fra den gang Google eide mobilprodusenten Motorola Mobility.

I en felles uttalelse heter det: "Google og Microsoft har avtalt å samarbeide om visse patentspørsmål og ser frem til å jobbe sammen på andre områder i fremtiden til beste for våre kunder".

De to samarbeider allerede med Amazon, Cisco og andre om å utvikle en fri åpen videokodek.

Patentkriger i mobilbransjen har skapt overskrifter de senere årene, med Google, Microsoft, Apple og Samsung som gjengangere. Konkurrenter har saksøkt hverandre for å kunne kreve lisenspenger.

At Microsoft og Google slutter fred kan tyde på at bransjen begynner å bli klar for å løse saker rundt åndsverk med lisenser i stedet for advokater. Rettssaker kan trekke ut i årevis, mens mobilteknologi utvikles i mye høyere tempo og gjør bruk av rettssalen mer eller mindre meningsløs.