Bekrefter Sense-samtaler

Bekrefter Sense-samtaler

Det pågår forhandlinger mellom Reitan-familien og de største eierne i Chess om sammenslåing av mobilselskapene Sense og Chess.
Det bekrefter administrerende direktør Idar Vollvik i Chess ovenfor Dagbladet.no.

-- Foreløpig er det ingenting formelt som skjer. Vi ser hverandre i kortene. Det er jo naturlig at vi fra tid til annen også vurderer alternativer til organisk vekst, sier han til Dagbladet.no.

Han bekrefter at Chess nå vurderer å kjøpe hele Sense. Det er altså ikke snakk om fusjon mellom selskapene, men et oppkjøp.

Det er ikke sikkert kundene får lavere telefonregning dersom det blir sammenslåing. Snarere tvert i mot, tror Didrik Kjeldal, analytiker i meglerhuset Fondsfinans.

-- For de norske mobilkundene vil prisene fortsatt være på vei nedover. Men om de to største utfordrerne til Telenor og NetCom slår seg sammen, blir det mindre konkurranse, sier Kjeldal til Aftenposten.

Sense har i dag 300.000 kunder mens Chess har halvparten så mange på kundelisten. Sammenslåing betyr bedre distribusjon og stordriftsfordeler, men også mindre konkurranse, tror Didrik Kjeldal.

Et sammeslått selskap får flere salgskanaler enn i dag. Mens Chess selger mest over telefon og internett, får Sense avsetning på abonnementer og kontantkort gjennom Narvesenkiosker, 7-11 og Rema-butikker spredt Norge rundt.

Chess ønsker å overta Reitan-familiens mobilselskap Sense for flere hundre mililoner kroner. Reitan-gruppen ønsker i så fall å ha en mindre eierandel i det sammenslåtte selskapet, ifølge kilder.