Bekrefter SMG-salg

It-distributøren SMG har tegnet en intensjonsavtale om salg av selskapet, bekrefter toppsjef Alex Jensen. Men han vil ikke si med hvem.

SMG selges. Dette bekrefter administrerende direktør Alex Jensen overfor IDGs fagblad It-bransjen. Men Jensen vil ennå ikke si hvem de selger selskapet til. Tidligere har det vært spekulert at finske GNT vil ta over, men toppsjef Mika Junnila avkrefter dette overfor it-bansjen.

 

- Det er bare et rykte, og det medfører ikke riktighet. Vi kjøper ikke SMG, sier han.

 

Intensjonsavtalen pålegger Alex Jensen munnkurv. Han kan verken bekrefte eller avkrefte at det er finnene som står bak. Men han sier at avtalen vil gjøre SMG og kjøperen til den største it-distributøren i Norden.

 

GNT eller Tech Data? 

 

SMG er en av Norges og Skandinavias største it-distributører. De omsatte i fjor for 5,75 milliarder kroner. Nordens største it-distributør i dag, Scribona, omsatte for 11 milliarder. For å bli størst, må kjøperen av SMG også være av en betydelig størrelse.

 

Hvis det ikke er GNT som tar over SMG, kan det være amerikanske Tech Data, en av verdens største distributører. Både GNT og Tech Data har lenge varslet at de skal inn i Norge. Tech Data har ikke sagt noe om hvordan de går inn i Norge, men det har tidligere vært spekulert i at de vil gjøre det enten ved å starte et eget kontor slik de gjorde det for noen år siden da de het Computer 2000, eller at de kjøper SMG, og kommer rett inn med et velsmurt maskineri og logisitkkoperasjon.

Les også: SMG kjøpes trolig opp