Bekreftet: Palms første 3g-telefon med Windows

Bekreftet: Palms første 3g-telefon med Windows

Da Bill Gates løftet en Palm Treo foran blitslysene var det ingen tvil lenger. Palm lanserer Treo med Windows Mobile.

Den nye Treoen blir Palms første 3g-telefon og den kommer på markedet tidlig i 2006.  Den vil være utstyrt med Windows Mobile 5-0, Outlook Mobile, Office Mobile og Internet Explorer. I USA vil den også ha tilgang til Verizons trådløse nettverk.

 

Nyheten ble sluppet i går i San Francisco med selveste Bill Gates på podiet. Her hevdet han at alle profesjonelle brukere vil til slutt ha en telefon som gir dem tilgang på epost. Palms Treo vil bidra til at Microsoft får et sterkere fotfeste i den voksende etterspørselen etter Palms produkter.

 

 Lik Treo 650

 

Palm Treo 600 og Treo 650 har solgt godt, men først og fremst til private forbrukere. Alle Treo-produktene frem til nå har kjørt på Palm OS. Med Windows Mobile kan nå brukerne synkronisere med Exchange-serverne på jobben og gjør det enklere å legge inn andre jobbrelaterte applikasjoner.

 

Den nye Treoen vil i utseende ligne mye på dagens Treo 650 som blant annet inkluderer et qwerty-tastatur. Prosessoren vil være en Bulverde fra Intel. Palm skuffet noen analytikere ved at det nye produktet ikke vil inneholde en egen wi-fi-brikke.