BenQ ser snart dagens lys i Norge

BenQ ser snart dagens lys i Norge

1. oktober heter Siemens Mobile i Norge BenQ Norway. Ryktene sier at Norge blir hovedkontor og at Norgessjef Rune Tufte blir nordisk ansvarlig.

- Prosessen går veldig bra, vi har endel ting som gjenstår, men prosessen går smertefritt, forteller direktør Rune Tufte i Siemens Mobile.

Han sier at organisasjonen blir rimelig lik den som eksisterer i dag. Fra lanseringstidspunktet vil BenQ Norway handle utelukkende om mobiltelefoni. Tufte vil ikke si så mye om hva fremtiden bringer.

- Det er for tidlig å si noe om andre produkter. Foreløpig er det mobiltelefoni. BenQ har en interessant produktportefølje som i dag representeres via distributører, men jeg vil ikke spekulere i hva som vil komme. Nå er det kun mobiltelefoni, sier Tufte til Computerworld.no

Vil bruke litt tid

Men det koster å være i en integrasjonsprosess. Salget av Siemens mobiltelefoner har vært bedre.

- Det er klart det har skapt endel usikkerhet, spesielt ute hos forhandlerne. Det har også vært endel rykter, og det har klart påvirket salget i negativ retning, sier Tufte.

Han forteller at de har fått positive tilbakemeldinger.fra kundene, det vil si forhandlerne og distributørene.

- Når er dere "back in business"?

- Vi starter opp 1.oktober, og det kvartalet vil også omfatte julesalget, og det skal vi være med på. Vi skal være en skikkelig utfordrer i vårt Q1, men vi skal bruke tid på å bygge merket, det må vi være ydmyke til, sier Tufte

Det har ikke vært de største organisatoriske omveltningene for de ansatte. Ifølge Tufte har selskapet beholdt inntil 90 prosent av den gamle staben.

- I en slik fase er det noen få funksjoner som blir sentralisert, for eksempel logistikk, men i det store og hele er det samme organisasjon i Norden som før. Det blir noen færre, men ikke mange færre.

Norge som hovedkontor?

Det går rykter om at BenQ blir organsiert som ett selskap i Norden, at Norge blir hovedkontor og at dagens sjef for Siemens Mobile i Norge, Rune Tufte, blir nordensjef.

- Det kan jeg ikke kommentere før første oktober, sier en ordknapp Tufte.

Men han snakker gjerne om fremtidens produkter:

- Dette blir utrolig spennende produktmessig, det kommer noen produkter før jul - men på nyåret kommer det virkelig mye spennende for oss. Se på Sony og Ericsson, de utfyller hverandre og har virkelig fått det til. Vi vil også få mye av samme effekt, sier Tufte.