Beskytter seg mot ip-spam

Beskytter seg mot ip-spam

Ip-telefoni-leverandøren Telio har allerede implementert løsninger som gjør det umulig for spammere å nå deres abonnenter.
Administrerende direktør Tom Kershaw i VeriSign sier til nyhetstjenesten Cnet at det bare er et spørsmål om tid før spam vil kunne bli et problem for brukere av ip-telefoni.

Ifølge viseadministrerende direktør Rune Strømmen i Telio er en ip til ip-samatle konseptuelt svært lik en epost, og dermed åpner det seg muligheter for spamming med påfølgende plunder for kundene.

-- Om 10 junkmail i mailboksen din er irriterende, hva er da ikke 10 spam-oppringninger på telefonen midt på natten, spør han.

Strømmen hevder at de ledende leverandørene over voip-tjenester (voice over ip) har vært klar over denne problemstillingen lenge, og at Telio har implementert løsninger som gjør det umulig for spammere å nå deres abonnenter. Han går så langt som å garantere at kundene vil slippe denne typen spam.

-- Som forbruker bør man imidlertid være forsiktig med å ta i bruk ip-telefoni fra leverandører som ikke har ferdige strategier for å blokkere spam, sier han.