Beste Apple-tall noensinne

Apple Computers fjerde kvartal 2005 er det beste i selskapets historie. Finansanalytikerne er likevel ikke helt fornøyde.

Omsetningen var på 3,68 milliarder, et gedigent hopp opp fra 2,35 mrd. dollar i samme periode i gjor, men litt under Wall Street-analytikernes forventninger som var en omsetning på 3,73 mrd. dollar.

Salget av Ipod har derimot ikke stagnert, og er opp 220 prosent, mål mot samme periode i fjor.

En av grunnene til analytikernes lille skuffelse er at skolestarten i høst var ventet å gi enda større utslag. Men salget av både Mac-maskiner og Ipoder var i tråd med Apples egne forventninger, forsikret finansdirektør Peter Oppenheimer tirsdag.

Aksjen ned

Markedet sendte likevel aksjen ned hele 10,5 prosent i går ettermiddag.

Apples resultat for fjerdekvartalet var 430 millioner dollar, som svarer til 0,50 dollar per aksje. Tilsvarende tall for fjerde kvartal i fjor var 106 mill.dollar og 0,13 dollar.

Sett bort fra at 0,12 dollar av fortjenesten på 0,50 dollar per aksje, er relatert til revideringer i regnskapet, ligger fortjenesten på 0,38 dollar per aksje. Det er en cent over analytikernes forventninger.

En million Nano-er

Det ble solgt en million eksemplarer av Ipod Nano de siste 17 dagene i kvartalet. Totalt ble det solgt 6,45 millioner Ipod-er i kvartalet. Det ble solgt 1,23 millioner Mac-er, som er det nest høyeste kvartalssalget for Mac i Apples historie.

Salget av stasjonære Mac-er økte med 56 prosent, mål mot fjoråret, mens bærbare økte 41 prosent. I året samlet sett hadde Apple en omsetning 13,93 mrd. dollar, med et resultat på 1,34 mrd. dollar.