Beste året noensinne for Bekk

Beste året noensinne for Bekk

Med en omsetningsvekst på 37 prosent og et nettoresultat på 25 millioner kroner, har Bekk Consulting aldri hatt det bedre.

2005 bød også på en vekst i antall ansatte på 20 prosent. Nå sysselsetter selskapet rundt 130 personer. Totalt omsatte Bekk for 128,3 millioner kroner i 2005 og oppnådde en imponerende resultatmargin på 19 prosent.

I 2004 var resultatmarginen 12,4 prosent. 2005 ble det sterkeste året i Bekks historie, ifølge en pressemelding

- Vi har jobbet mye med modernisering av aldrende kjernesystemer i 2005. Disse prosjektene er komplekse, og krever en annen tilnærming enn tidligere. Med tjenesteorienterte arkitekturer (SOA), i kombinasjon med moderne utviklingsmetoder, ser vi konturene av et paradigmeskifte innenfor systemutvikling og -integrasjon. Vi opplever at vår erfaring på SOA og smidige metoder har blitt et viktig konkurransefortrinn, sier Olav Folkestad, administrerende direktør i Bekk Consulting AS.

Full fart inn i 2006

Han legger til at også innen management consulting ser man et skifte i etterspørselen.

- Vi opplever nå en større balanse mellom effektiviseringsprosjekter og prosjekter med fokus på innovasjon og vekst. Det økte investeringsnivået i næringslivet gjør at vi merker stor pågang fra kunder som ønsker å etablere og implementere strategier for vekst, sier Folkestad.

- Hvordan ser 2006 ut?

- Kortversjonen er at det ser veldig bra ut. Vi har hatt en veldig bra start på året, den farten vi hadde i fjerde kvartal i fjor har holdt seg inn i første kvartal. Det er et godt marked. Vi føler at vi har en trygg basis for å vokse i 2006, sier Folkestad til Computerworld.no.

Han legger til at Bekk ansetter nye folk løpende

- Og som før har vi et ønske om fortsatt organisk vekst. Vi har god tilgang på kandidater, selv om markedet er strammere. Folk ser på mange faktorer, lønn er en - men de ser etter andre ting så lenge du er konkurransedyktig, sier Folkestad.