Betalte kvinnelig sjef for å tie

Betalte kvinnelig sjef for å tie

Ble forbigått av Microsoft Storbritannia - fikk kjempeerstatning.

Microsoft skal ha betalt en kvinnelig ansatt mer enn én million pund for å tie om at hun er blitt forbigått ved en forfremmelse. Det melder Daily Telegraph.

Natalie Ayres skal ha vært den mest sannsynlige kandidaten til toppjobben i Microsoft Storbritannia da gamlesjefen Alistair Baker gikk av i 2006. Men til tross for hennes 15 år i selskapet, ble Gordon Frazer hentet inn til jobben fra Sør-Afrika-kontoret. Visstnok til og med før intervjuprosessen med Ayres var ferdig.

Ayres sluttet i Microsoft året etter, og ifølge den engelske avisens kilder var det da hun ble tilkjent den innbringende unnskyldningen fra Microsoft.

LES OGSÅ: Slik er Microsofts førstedame

- Det er en gutteklubb. Den eneste måten å nå toppen i Microsoft er å bli en kvinne i manneklær, har en anonym Microsoft-ansatt sagt.

Den offisielle avklaringen fra programvaregiganten er dog mer som forventet:

- Som ethvert ansvarlig selskap kan ikke Microsoft kommentere personalsaker, verken nye eller gamle. Men Microsoft setter kjerneverdier om mangfold og inkludering høyt. Det er også blant de mange grunnene til at selskapet konstant er rangert blant de 50 beste arbeidsplassene i Storbritannia.

Les mer om saken hos Computerworlds nyhetstjeneste.