Anders H. Lier er konsernsjef i Enoro. (Foto: Ahlert Hysing)

KONSERNSJEFEN: Anders H. Lier er konsernsjef i Enoro. Selskapet leverer programvare til kraftbransjen. (Foto: Ahlert Hysing)

Enoro får ny konsernsjef

Itera-direktør Anders H. Lier blir ny konsernsjef i programvareleverandøren Enoro.

Anders H. Lier er nyansatt konsernsjef i Enoro-gruppen. Her får han ansvar med å videreutvikle selskapets posisjon i Norden og bidra til ekspansjon internasjonalt.

Han tiltrådte 1. januar, og har brukt den første uken i ny jobb til å reise rundt og møte kollegaer i Norge og Finland.

- Det har vært en veldig spennende uke. Jeg har besøkt koontorene våre i Dale, Lillehammer og Hamar, og har møtt utrolig dyktige kollegaer på tvers av landet, sier Lier til Computerworld.

Lier kommer til Enoro fra Itera der han var konsernsjef for Itera-gruppen. Han har også vært administrerende direktør for konsulentenheten i samme selskap, og administrerende direktør for outsourcing og senere salg og strategi i Capgemini Norge.

Nå gleder han seg til å ta fatt på nye utfordringer i Enoro.

- Norge er i verdenstoppen når det gjelder energiteknologi, og vi kommer til å bygge videre i dette markedet. Samtidig ønsker vi å videreføre vår innovasjon og erfaring. Med mer enn 20 års erfaring og flere enn 400 kunder over hele Europa er vi i en unik posisjon til å forme markedet i Europa, sier Lier.

Lier har økonomiutdanning fra Handelshøyskolen BI og mastergrad i strategi fra Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen. Han har også hatt innlegg på TedxOslo, som kan sees på Youtube.

Enoro har leverert programvare til kraftbransjen siden 1992, da etablert av Ove Myklebust under navnet Elis. Selskapet byttet navn til Enoro i 2012 etter oppkjøp av finske Prosess Vision og Hamar-selskapet Popkorn i 2011.

Selskapet betjener 14 millioner strømmålere i Europa og har tilsammen 250 ansatte i Norge, Finland, Tyskland, Nederland og Sveits. Hovedkontoret ligger i Norge.

Bevegelser