Bevilger 70 millioner til nordiske dataspill

Bevilger 70 millioner til nordiske dataspill

De nordiske landene gir bort over 70 millioner til spillutvikling. - Spill er viktigere enn film, så symboleffekten av dette er veldig viktig, sier Funcom-sjef Trond Arne Aas.

Pengene gis ut av Nordisk Ministerråd, hvor kulturministrene i Norge, Danmark, Sverige og Finland har blitt enige om å få fart på spillutviklingen i Norden, skriver Computerworld.dk.

 

Ministerrådet sier i en pressemelding at de ønsker et lett tilgjengelig lokaliseringssystem som gjør det billigere og enklere å oversette dataspill til nordiske språk og at de vil gi direkte utviklingsstøtte til nye, kreative og nordisk-pregede porsjekter med nordisk opphavsrett.

 

Intitiativet skal bli presentert på konferansen Nordic Game Potential i Malmö 23. og 24. november.

 

Seks millioner i år

 

Kulturministrene har bevilget seks millioner danske kroner til spillutvikling i 2006. Samlet vil de gi ut 70 millioner fra 2006 til 2012.

 

- Det er fantastisk bra, men symboleffekten er nok større enn den økonomiske effekten. Fordeler de 70 millioner på fem land over seks år, blir det ikke så mye igjen, sier administrerende direktør Trond Arne Aas i det norske spillutviklingsselskapet Funcom.

 

Han mener at dette er et signal på at spillbransjen er på vei til å bli tatt på alvor.

 

- Bransjen modnes. Enda viktigere er det at de begynner å ta inn over seg at dataspill og interaktiv undreholdning er minst like viktig som film. Jeg mener det er viktigere. Hvor mange ser på barnefilmer laget i Norge? Noen titusener, virker det som, sier Aas.