Bilkrasj på nett

Bilkrasj på nett

Hvordan sikre barn i bilen? Et nytt nettsted gir svar på hvordan du kjøper en bil med bedre sikkerhet.

Bilbelte, sikring av barn i bil, hodestøtte og kollisjonstester er noen av temaene du finner på www.sikkerbil.no, et websted av Statens vegvesen.

- Økt kunnskap og mer tilgjengelig informasjon om bilers sikkerhetsegenskaper er med på å gjøre vegtrafikken enda tryggere. Den enkelte bilkjøper blir dermed bedre i stand til å velge sikrere biler. Slik informasjon til bilkjøperne og bilbrukerne bidrar dessuten til at bilprodusentene blir enda mer opptatt av å utvikle og selge sikrere biler, sier samferdselsminister Torild Skogsholm ern pressemelding.

Ny satsing

Hun åpnet i dag nettstedet sikkerbil.no, som inneholder informasjon om forskjellige biltyper og bilmerkers kollisjons- og sikkerhetsegenskaper.

På nettstedet kan forbrukerne hente nyttig sikkerhetsinformasjon om de fleste bilmerkene. Nettstedet gir også informasjon knyttet til blant annet sikring av barn i bil og bruk av sikkerhetsbelte.

Statens vegvesen skal ha ansvaret for driften av sikkerbil.no. På nettstedet finnes blant annet to konkrete anbefalninger knyttet til bilkjøp: Bilen bør ha antiskrenssystem (ESP – elektronisk stabilitetsprogram - antiskrenssystem) og 4 eller 5 stjerner i euroNCAP-testen.   

For mer informasjon – se: www.sikkerbil.no