Bill Gates fremdeles rikest

Bill Gates fremdeles rikest

Men Facebookgrundere er i ferd med å puste ham i nakken.

At Bill Gates fremdeles ligger i toppen på Forbes Rich 400-liste er neppe overraskende for noen, siden Microsoft-grunderen tross alt har rangert som den rikeste i USA hele 17 år på rad.

Noe annet er kankje ikke å forvente av en mann som har 54 milliarder dollar på bok.

Mer oppsiktsvekkende kan det være at Facebook-sjef Mark Zuckerberg har klatret opp på en 35. plass, og dermed ligger syv plasser over Apples toppsjef Steve Jobs. Dette er et relativt anstendig hopp oppover, siden grunderen rykker ganske nøyaktig hundre plasser opp fra 135. plassen han endte på ifjor.

Zuckerberg kan takke sine aksjer i Facebook for oppturen. Disse har nemlig steget kraftig i verdi det siste året, og gitt Zuckerberg en formueøkning fra 4,9 til 6,9 milliarder dollar.

Også grunnleggerne av Google, Larry Page og Sergey Brin, har til smør på brødskiva. De havner på en delt ellevte plass med en formue på 15 milliarder dollar hver.

Investoren Warren Buffett og Oracle-grunder Larry Ellison havner på andre- og tredjeplass på listen, med henholdsvis 45 milliarder og 27 milliarder dollar.

Ifølge Forbes liste har de rike blitt enda rikere det siste året. Tilsammen har de 400 rikeste i USA en formue på hele 1,37 billioner dollar.