Bill Gates sier tja til iPad

Bill Gates sier tja til iPad

UKESLUTT: Rykter, oppdateringer og smånytt fra uka som gikk.

Hver fredag lørdag oppsummerer vi uka som har gått i Macworld-verden. Ingen video denne gangen, men et interessant intervju med Microsoft-gründer Bill Gates om Apples nye iPad.

Gates har i lenge vært entusiastisk når det gjelder tavle-pc-er, men han synes ikke iPad imponerer.

- Jeg synes det ser ut som et fint lesebrett, men jeg følte ikke det samme som da Apple slapp iPhone. Da tenkte jeg at Microsoft ikke hadde satset høyt nok. Jeg tror fortsatt det kreves en blanding av stemmekontroll, styrepenn og tastatur, med andre ord en netbook, sier Bill Gates i intervjuet med Bnet.

Er du enig med Bill Gates? Er iPad bare nesten, men ikke helt?

Ukas rykter

Det er forholdsvis rolig på ryktefronten om dagen. Mange ventet at nye MacBook Pro-modeller ville komme denne uka, men nedetiden på Apple Store tirsdag formiddag viste seg å være Aperture 3. Flere tror imidlertid Apple venter til neste uke da Macworld Expo-messen i San Francisco er over. Eller en hvilken som helst annen tirsdag i nær fremtid.

Ellers har Apple sluppet to betaversjoner av Mac OS X 10.6.3 denne uka. Det tyder på at en endelig versjon snart her er. Kanskje i løpet av en uke eller to?

Ukas oppdateringer

Tirsdag ble det sluppet tre nye bilderelaterte oppdateringer i forbindelse med lanseringen av Aperature 3. iLife Support 9.0.4, Digital Camera Raw Compatibility Update 3.0 og Aperture SlideShow Support Update 1.0. Les mer her.

Onsdag kom en mindre oppdatering til Apple TV. Programvaren er nå i versjon 3.0.2. Også denne oppdateringen kommer i forbindelse med Aperature 3. Et par feil skal også være rettet, blant annet med HDMI-tilkoblinger og brukergrensesnittet.

Det har også kommet en ny oppdatering til Apples trådløse tastatur, About 2009 Aluminum Keyboard Firmware Update 1.0. Denne forbedrer blant annet batterilevetiden på tastaturet når det brukes i kombinasjon med andre Bluetooth-enheter (det vil si Magic Mouse).

Sist, men ikke minst har Apple sluppet en oppdatering som fikser et lydproblem i de Nehalem-baserte Mac Pro-modellene fra tidlig 2009. Mac Pro Audio Update 1.0 fikser et problem som oppstår ved lydavspilling i Mac OS X som fører til at prosessoren blir svært varm.

Ukas fem mest leste

1. Apple sensurerer Android
Alt snakk om Googles mobiloperativsystem er bannlyst fra App Store.

2. iPad krever nye bukser
Slik får du plass til iPad i lommen.

3. Rykter om Core i7 MacBook Pro
"Ukjent" prosessor observert i testresultater.

4. Apple-lanseringen som kvalte internett
Derfor gikk det galt da iPad ble lansert for snart to uker siden.

5. Minnekortleser på iPhone
Med denne kan du overføre filer direkte fra et sd-minnekort til din iPhone.

God helg!