Bill Gates spytter inn penger i digitalmuseum

Microsofts sterke mann vil bevare historien om den digitale tidsalderen.

Fondet til Bill og Melissa Gates, The Bill and Melissa Foundation, har gitt 15 millioner dollar til Computer History Museum i California.

Gaven er den største museumet har fått, og vil brukes til å lage en interaktiv utstilling som skal vise datarevolusjonen og dens betydning, ifølge BBC.

Donasjonen fra Gates setter fart i en giverkampanje på totalt 125 millioner dollar som er igangsatt. Institusjonen trenger ytterligere 50 millioner dollar for å nå sitt mål.

Vårt ansvar

Museumet ble etablert i 1996, og ligger nå i Mountain View i California. Det huser en imponerende samling på mer enn 4.000 datarelaterte kulturgjenstander, 10.000 bilder og Gigabytes med programvare.

For tiden har museumet åpent bare tre ettermiddager i uken, og to utstillinger. Med det fondet som nå bygges opp, er målet å utvide åpningstidene og bredde utstillingene.

- Datarevolusjonen har hatt en betydning for vårt samfunn som kan ta pusten fra en. Det er vårt ansvar å samle inn kulturgjenstander og historier i dag, som i fremtiden vil forklare denne ekstremeendringen for kommende generasjoner, sier Gates.