Bill Gates til salgs på Ebay

Din for en billig penge. Ingen har budt over 60 dollar ennå.

En stykke it-historie er til salgs, under tittelen "the Bill Gates triumph valley pirates nerds of silicon". Det handler om elleve dvd-er med opptak fra 1998 av verdens rikeste manns vitneforklaring for det amerikanske justisdepartement.

Vitneavhøret er gjort i forkant av departementets omfattende søksmål mot Microsoft for brudd på konkurranseloven. Dvd-ene inneholder hele 17 timer opptak av at "en utrent og usensurert Bill Gates besvarer hundrevis av dyptpløyende spørsmål" fra USA-administrasjonen. Dvd-en er listet opp her.

"Dette gir deg et dypdykk i Bill Gates' sinn. Noe av hva han sier får deg til å le, noe av det provoserer og mye av det er opplysende. Det er glimrende materiale for å lære om eller forske på forretningsmannen Bill Gates, og byr på opplysende og ny innsikt om mannen bak forretningsgiganten kjent som Microsoft" skriver selgeren på Ebay-postingen.

Ingen bud

Selgeren har tilhold i Bill Clintons fødeby Little Rock i Arkansas. På Ebay går han under navnet "true-view", men egentlig heter han Dave Mitchell, ifølge en epostmelding sendt ut for å varsle om auksjonen.

Auksjonen startet 22. oktober og går framtil 1. november. Da IDG News Service omtalte auksjonen på onsdag, var det ennå ikke kommet noe bud på den spesielle dvd-pakken.

Gates' vitenavhør, som altså ble tatt opp på video og siden avspilt i rettslokalet under selve rettssaken, fikk fram latteren hos dommeren, Thomas Penfield Jackson. Ifølge medier som dekket saken den gangen, viste videoen Gates i et lite flatterende lys. Han skal ha vært lite samarbeidsvillig og svært irritabel under avhøret.