Bill vil inn i stua - igjen

Bill vil inn i stua - igjen

Under årets WinHEC viste Microsoft og Hewlett-Packard frem en XP-boks som skal erstatte videopptakeren, cd-spilleren, telefonsvareren og selve telefonen.
WinHEC er Microsofts årlige konferanse hvor selskapet viser verdens maskinvareprodusenter hva slags planer selskapet har fremover.

Under årets seanse viste Microsoft frem det nyeste fremstøtet for å innta stuene til folk; Windows Home Concept. Hjertet i det nye stuekonseptet til Bill Gates er, ikke overraskende, en pc: Home Center PC. Men den ser mer ut som en fancy videospiller enn en pc. Konseptet er basert på maskinvare fra HP og programvare fra Microsoft.

Til forskjell fra dagens Windows-systemer startes og stoppes denne enheten på øyeblikket. Det er heller ikke behov for en mus eller tastatur. Den eneste kontrollen som behøves er en intelligent fjernkontroll som blant annet har fargeskjerm, fingeravtrykk-leser, mikrofon og høyttaler.

-- Windows Home Consept er en evolusjon fra Windows XP Media Center Edition, sier produktsjef Greg Sullivan i Microsoft.

Erstatter det meste

-- Forbedringene i Windows kombinert med ny maskinvare vil dyrke frem produkter vi vil ønske å plassere i stuene våre, sier Sullivan.

Med Media Center pc-en kan brukerne via fjernkontrollen få tilgang, via tv-en, til bilder, video og musikk som er lagret på pc-en, i tillegg til utvalgte internett-tjenester som for eksempel nedlasting av filmer.

Ifølge IDG News Service har Microsoft store visjoner for Windows Home Concept. Ved hjelp av fingeravtrykk-leseren på fjernkontrollen vil pc-en automatisk vise en individuell brukers yndlingsprogram på tv - og skjermen på fjernkontrollen vil gi brukeren mulighet til å velge program som skal tas opp, selv når pc-en for eksempel kjører et dataspill.

Når systemet er koblet til telefonlinjen, kan tv-en vise informasjon om den som ringer. Brukeren kan da velge om han vil ta telefonen, med fjernkontrollen som håndsett, eller overlate til pc-en å svare på anropet.

Home Center pc-en fra HP har også dvd-brenner, høykapasitets-harddisk og en rekke andre egenskaper, ifølge produktmarkedssjef Ameer Karim i HP.

-- Se på dette som en erstatter for dvd-opptakeren, videospilleren, cd-spilleren og muligens ditt stereoanlegg i fremtiden. Dette er pc-en omdannet til én underholdningsenhet, sier han.

Ingen produktlansering

Home Center-pc-en vil også fungere som et trådløst aksesspunkt for andre pc-er i hjemmet. I tillegg til selve pc-en, inkluderer også Windows Home Concept en Home Tablet PC som kan synkroniseres med Home Center-pc-en.

Men på lik linje med konsept-biler på bilshow vil ikke Windows Home Consept-produkter være tilgjengelig i handelen med det første.

-- Dette er ingen produktlansering, det er en demonstrasjon av et konsept. I løpet av de neste 12 til 18 månedene vil man se mange av de teknologiene som vi viser her, i pc-ene. Den komplette ende til ende-leveransen av konseptet, ser vi for oss som et 2006-scenario, sier Sullivan.

Et steg videre i denne visjonen vil bli en realitet senere i år. Flere maskinvareleverandører, inkludert HP, skal levere Windows Media Center Extenders før julesalget begynner i desember. Disse produktene vil gjøre at du ikke lenger trenger å koble tv-en fysisk til en Media Center pc eller å ha dem i samme rom.