Billig ekko til utlandet

Contopronto lanserer en ny tjeneste der folk kan ringe billig til utlandet med mobilen.
Tjenesten er opptil 70 prosent rimeligere enn gjennom de ordinære operatørene. Det er samme pris enten man har kontantkort eller abonnement, uavhengig av operatør, skriver selskapet i en pressemelding.

Kunden bestiller en EKKO-telefonsamtale med en enkel sms. Ønsker han å ringe fra mobilen, angir han det nummeret han ønsker å ringe til. Etter noen sekunder blir hun ringt opp, og samtalen koples opp til mottaker.

EKKO tilbyr også svært rimelige samtaler mellom fasttelefoner. Ønsker kunden å ringe fra en fasttelefon, angir han også dette nummeret i sms-meldingen. Han ringes da opp på fasttelefonen, og betaler enda lavere takst. Denne tjenesten kan for eksempel benyttes for å ringe rimelig fra hotellrom eller telefonkiosker i utlandet.

- EKKO er en liten revolusjon i hverdagen for folk som ringer mye til utlandet. Nå kan de velge om de vil ringe billig fra mobiltelefonen eller fasttelefonen. Det er veldig enkelt å bruke, og du kan også ringe billig hjem fra utlandet med EKKO, sier administrerende direktør Christian Sommerfeldt i Contopronto.

EKKO fungerer etter samme prinsipp som et telefonkort, som mange butikker nå selger mye av. Men EKKO bestilles og betales direkte fra mobiltelefonen. Kunden slipper også å ta vare på en lang kode, slik tilfellet er med telefonkort.

En annen stor forskjell er at telefonkortene opererer med et grønt nummer som folk ringer til lokalt. Men ringer folk til et grønt nummer fra mobilen, betaler de mobiltakst for dette. Med EKKO er det ingen tilleggsavgift for å ringe fra mobilen, ifølge pressemeldingen.