Billig klientadministrasjon

HP utvider porteføljen med et effektivt verktøy for bedrifter med små lommebøker.

HP lanserer nå en brukervennlig og effektiv administrasjonsløsning for klienter. Produktet er spesielt rettet mot små selskaper med relativt begrensede it-budsjetter,

Det nye produktet, HP OpenView Client Configuration Manager, er basert på Radia-teknologi og skal tilby en effektiv klientkontroll.

Produktet kommer til Norge i løpet av høsten, sannsynligvis oktober, ifølge Kristian Borge-Jensen, programvaresjef-sjef i HP Norge.

- Dette treffer det norske markedet veldig godt, sier han til Computerworld.no.

Prisen er ikke kjent enda, men ligger såpass lavt at produktet er tilgjenglig for alle.

Takler komplekse oppgaver

- Vi har tidligere hatt klientkontroll tilrettelagt for større selskaper, men nå tar vi også dette til SMB-markedet, sier Kristian Borge-Jensen, programvaresjef-sjef i HP Norge.

Produktet er basert på OpenView-arkitektur og kan takle komplekse og kritiske oppgaver. Produktet har full integrasjon med resten av OpenView-porteføljen, og skal gi it-sjefen en effektiv ende-til-ende-løsning.

Ifølge Borge-Jensen har løsningen all basisfunksjonalitet som brukere trenger, men løsningen kobles ikke automatisk opp. Brukeren må selv omppgradere. Direkte oppfølging ligger i dyrere løsninger.

- Vi snakker her om et produkt med en pris mellom en hundrelapp og en tusenlapp. Å overvåke er en viktig bit av det. Dette er et HP-produkt som er en løsning for alle pc-er, for å gi dem nok  basisfunksjonalitet, ifølge Borge-Jensen.