Billigere trådløst i utlandet

Billigere trådløst i utlandet

Reiseyndling London kan få enklere og rimeligere tilgang til Internett.

Supermarkedkjeden Tesco skal prøve ut gratis Internett i sine butikker. Denne kjeden er velkjent for nordmenn som har besøkt de britiske øyene siden den er den størst aktøren der og gjerne er både butikken på hjørnet og hypermarkeder.

Vil følge med i tiden

London er fortsatt favorittstorbyen utenlands for reiseglade nordmenn. Men det er en kjent sak at tilgangen til trådløse soner der er både dyr og vanskelig, selv for helt enkle nettsøk.

- Dette er en respons til endrete forbruksvaner. Kundene våre bruker internett til å sjekke priser mens de er i butikken. Da kan vi enten stritte i mot, eller gjøre dette enklere for kundene, sier informasjonsdirektør Mike McNamara til Financial Times, i følge nyhetstjenesten vår i Storbritannia.

Kjapt og greit

Noe langvarige seanser er det likevel ikke snakk om. Men for kjapp sjekk av epost og nyheter vil det holde.

- Vi skal teste ut fire butikker før vi ruller det ut på brei basis. Vi kan skru det hele av dersom noen kunder finner ut at de vil bruke dette til endeløse videooverføringer, sier McNamara.

Norske reisevaner ble undersøkt av Respons Analyse på oppdrag av reisebyrået Berg-Hansen i februar i år. Utenfor Skandinavia kommer Spania på topp som ferieland, mens London fortsatt er storbyen vi drar til.