Billigere ved bråstopp

Billigere ved bråstopp

IBMs hittil minste bærbare pc er den første med IBMs nye programvare for å få en pc til å virke etter alvorlige feil.
-- Innkjøpsprisen utgjør bare 20 prosent av kostnadene for pc-bruk. Vi innfører en løsning som adresserer kostnadene ved problemer i hverdagen, sier Øystein Norstrøm, produktsjef for pc-er i IBM.

Ifølge Gartner er 49 prosent av kostnadene hjelp til ansatte. For å ta seg av disse utfordringene har IBM utviklet Rapid Restore med noe hjelp fra Powerquest.

Bedre betjening

-- Det benyttes en skjult fil på 8harddisken8 som omfatter OS og filer. Absolutt alt komprimeres, forklarer Håkon Fosshaug, teknisk kunderådgiver i IBM.

Problemene omfatter virus eller ormer, spesielt bråstopp, på pc-er til ansatte som er langt fra it-fagfolk. Ofte er det feil som gjør konfigurasjonen ustabil. Konsekvensen er at pc-en må tilbakestilles. Det medfører ekstra belastning på støtteapparatet.

Rapid Restore Ultra er ikke nytt, men den nye versjonen er kraftig forbedret. Det benyttes bedre kryptering. Nå brukes det en virtuell partisjon. Brukeren trenger ikke å opprette en egen partisjon for pc-oppsettet.

Tidligere var det kommandoer på linjenivå for å bruke Rapid Restore Ultra. Nå har betjeningen har fått et utseende som ligner Windows. For henting av programvare eller hjelp på nettet benyttes Operas nettleser.

Sikkerhetskopieringen er forbedret ved at flere media kan kopieres til beredskapsområdet. Den er raskere og krever mindre plass og tid.

X40 først

-- X40 er den første pc-en med Rapid Restore Ultra. Ideen er at brukeren skal få pc-en opp på egenhånd, fremhever Håkon Fosshaug.

Programmet startes ved å trykke på knappen 8Access IBM8 eller på funksjonsknappen 8F118. Det tar rundt 20 minutter å få en pc med heng opp å stå igjen.

Den bærbare Thinkpad X40 vil ikke være den eneste pc-en som kan benytte gjenopprettingsprogrammet. I praksis kan alle pc-er som benytter Microsoft Windows XP og 2000 dra nytte av programmet. Brukere av IBMs pc-er kan anskaffe Rapid Restore Ultra ved å laste det ned.

-- Vi vil tilby Rapid Restore til industrien. Er de interessert kommer prisen til å være rundt 49 dollar eller 400 kroner, forklarer Øystein Norstrøm.