Biometrisk sikring i fotball-VM

Biometrisk sikring i fotball-VM

Norsk løsning skal stoppe VM-pøbelen med digitale fingeravtrykk

Tyske myndigheter venter innrykk av 10 000 fotballpøbler til neste års verdensmesterskap i fotball. På alle VM-arenaene installeres nå et biometrisk sikkerhetssystem som leser fingeravtrykk, skriver Pressekontoret.

– Tysk politi kommer til å skanne fingeravtrykkene til alle mistenkte fotballpøbler som prøver å komme seg inn på arenaene i løpet av VM neste sommer. De digitale fingeravtrykkene vil fortløpende sjekkes mot politiets liste over registrerte hooligans, slik at bråkmakerne ikke slipper inn, forteller Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i it-selskapet Steria.

Det er Steria som har levert det biometriske sikkerhetssystemet SteriaFIT på oppdrag fra tyske myndigheter. Systemet er allerede installert på nybygde AllianzArena i München og på Frankenstadion i Nürnberg, og brukes nå i forbindelse med fotballkamper i den tyske Bundesliga.

Høyrisikoarrangement

– Biometriske sikkerhetssystemer har en naturlig plass på høyrisikoarrangementer som dette. De bidrar til å sikre en optimal opplevelse for det flertallet av publikum som kommer til VM for å se kampene og oppleve atmosfæren, sier Lindgren.

SteriaFIT-systemet brukes av politi i 23 europeiske land. Systemet brukes også av EU-myndigheter, blant annet til behandling av asylsøknader. Steria har også levert system for identifisering av sjøfolk som er godkjent av International Labour Organization.

Bildetekst:
STOPPER BRÅKMAKERNE: Tyske fotballsupportere har allerede stiftet bekjentskap med det biometriske sikkerhetssystemet SteriaFIT. Foto: PlainPicture/ScanPix
VIKTIG: Rettighetene til dette bildet gjelder kun for publisering én gang, i forbindelse med omtale av denne artikkelen. Bildet kan ikke gjenbrukes. Høyoppløselig foto kan lastes ned fra www.pressekontoret.no.

Kontaktperson:
* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

Denne artikkelen er skrevet av Pressekontoret for Steria. Pressekontoret har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.