Birdstep går for Symbian

Birdstep går for Symbian

Økt interesse for smarttelefoner gjør at Birdstep åpner teknologisenter i Cambridge. Symbian kommer til å stå i fokus.
Fire Symbian-eksperter skal være på plass i Cambridge innen 1. juli. Målet med etableringen er trekke til seg personer med den rette kompetanseprofilen.

Birdstep har over en periode informert markedet om at selskapet kommer til å bevege seg over i smarttelefon-segmentet. Med Cambridge-etableringen gjør Birdstep-sjef Jørgen Bredesen alvor av planene.

Thomas Horstens, som tidligere har arbeidet i Symbian Software, har takket ja til å lede kontoret i Cambridge. Horstens har blant annet vært involvert i å tilpasse terminaler fra ulike produsenter til Symbian.

- Sammen med vår utviklingsgruppe vil Horstens gjøre vår Mobile IP-klient tilgjengelig på Symbian-plattformen. Dermed kan vi komme med riktige håndsett-løsninger til riktig tid, sier Frode B. Nielsen, utviklingssjef i Birdsteps trådløsgruppe.

Ifølge pressemeldingen fra Birdstep kommer smarttelefon-markedet til å utgjøre 240 millioner enheter i 2006. Motorola, NEC, Nokia, Samsung, Sendo and Sony Ericsson har alle sagt de vil komme med kombinerte mobil- og wlan-håndsett i 2005. Birdsteps Mobile IP-løsning gjør at terminalene velger det mest hensiktsmessige nettet.