Birkebeinerittet satser på sms og strekkoder

Birkebeinerittet satser på sms og strekkoder

I fjor måtte de ta serveren under armen og flytte den til et sted med bedre båndbredde. I år skal det gå bedre.

Det årlige sykkelløpet, Birkebeinerrittet, går mellom Rena og Lillehammer. I år er det rekordmange påmeldte. Hele 16 500 sykkelentusiaster skal konkurrer med seg selv og andre.

- Det er ikke bare enkelt å holde styr på så mange deltakere, men vi har egenutviklede it-systemer som hjelper oss, sier daglig leder Tone Lien i Birkerbeinerrittet AS.

Den 18. oktober i fjor ble det mulig å melde seg på årets ritt via deres egne hjemmesider. Problemet oppstod når nærmest alle skulle melde seg på akkurat samme tid.

- Klokken fem om morgenen måtte vi fysisk bære serveren til en annen lokasjon med bedre båndbredde. Jeg tror nesten alle deltakerne stod opp like tidlig for å melde seg på, sier Lien.

Lien forteller at med bedre båndbredde gikk påmeldingene greit. Men fokuset nå er hvordan arrangørene skal holde styr på alle deltakerne.

- Nytt for året er at vi tar i bruk strekkoder for å holde orden på deltakeren. Vi ble inspirert av valgkortene som er sendt ut, sier Lien.

Hun forteller at deltakerne har lett for å glemme startnumrene, med strekkoder kan de enkelt skannes og dermed vil utdeling av diplomer og deltakerbevis gå raskere.

Birkebeinerittet har også en sms-tjeneste hvor de syklende, samt venner og bekjente kan få oppdateringer på hvordan den enkelte deltaker ligger an. Dataene fra løypen sendes via Telenors mobilnett. I perioden rittet pågår er trafikken så stor at teleoperatøren har skrudd ned kvaliteteten på taletrafikken for å få øke datatrafikken.