Bitnytt - nyheter

Bitnytt - nyheter

Fujifilm og Olympus har i fellesskap utviklet en 1 gigabyte-versjon av XD minnekort.
Plextor har lansert PX-716A, en dvd-brenner som håndterer doble lag og doble formater. Dette skal være den raskeste dvd-enheten, da også 8x media kan brennes i 16x hastighet, hever Plextor. Prisen er i underkant av 1.500 kroner inkludert programvaren Plextools Professional og ekstra svart front.

Fujifilm og Olympus har i fellesskap utviklet en 1 gigabyte-versjon av XD minnekort til bruk i digitale kameraer. De vil komme på markedet neste år. IDGs nyhetstjeneste fikk ikke ytterligere detaljer, som pris og ytelse, ved henvendelse til Fujifilm. XD-formatet ble introdusert av de to selskapene i 2002, da Smartmedia-formatet gikk mot slutten. Siden er de blitt mer eller mindre alene om XD, mens de fleste andre benytter CF, mmc eller sd.

Skal du kaste cd-er eller dvd-er du ikke vil andre skal kunne forlyste seg med, kan makuleringsmaskinen DS360 fra Primera Technology være noe for deg. Den håndterer inntil tolv plater i minuttet, og kutter dem opp i tusenvis av biter. Den kan gi samme behandling til kredittkort og små papirbunker. Prisen er 130 dollar, cirka 880 kroner.

Engangskameraer er blitt populære; nå får du snart digitale varianter også. Den amerikanske butikkjeden CVS har lansert to modeller. De lagrer inntil 25 bilder før de leveres inn. I retur får kunden papirkopier og en cd med bildene. Kameraene er svært enkle, for eksempel kan du bare slette det siste bildet som ble tatt. Greit nok på modellen med lcd-skjerm, verre på den som er uten. Det er i Asia internett er mobilt. På fire år er det i enkelte markeder over 80 prosent av kundene som har tatt i bruk høyhastighet mobilnettverk. Sør-Korea og Japan leder an med Singapore, Filippinene og Malaysia på de neste plassene. Det er særlig gode priser med betaling per mengde, som skal ha medført suksessen.