Bitnytt - nyheter

Bitnytt - nyheter

Hitachi, Sony, Blaupunkt, IBM.

IBM slipper snart en Linux-versjon av ThinkPad T42p. Pc-en retter seg mot ingeniører som jobber med cad eller i andre bransjer hvor Unix er utbredt. I tillegg til Linux vil pc-en bli utstyrt med eda-programvare (electronic design automation), for å spisse den mot selskaper som utvikler produkter for elektronikkbransjen.

Hitachi har lansert projektoren PJ-TX100 Illumina, som skal være toppmodellen i selskapets serie med projektorer til hjemmekino. PJ-TX100 er en WideScreen lcd-projektor med stor kontrast og lavt lydnivå (25 dB). En 1,6x optisk zoom i kombinasjon med en optisk linseforflytning, både horisontalt og vertikalt, gjør projektoren lett å plassere.

Blaupunkt vil revolusjonere lydopplevelsen i bilen. Den nye bilstereoen Bremen MP74 byr på mulighet for å spille mp3-filer, den har et stort fargedisplay og tilkoblingsmulighet for pc. Stereoens mange parametre kan kontrolleres og stilles inn via en pc - eller direkte fra panelet. Det er opp til brukeren.

Sony er kjent for roboter og kommer nå med et kompakt alt-i-ett robotkamera med 3CCD og høy bildekvalitet. Enheten kan fjernbetjenes for optimale bilder der lokal bruk ellers ville være vanskelig. Kameraet har en liten og kompakt kropp som gjør den egnet for innendørsbruk. Med Sonys HAD-teknologi får bildene lite støy og roboten kan dermed brukes under opptak med lite lys. BILDE INN HER

Information Integrator fra IBM er lansert i en åpen betaversjon. Denne programvaren for IBMs relasjonsdatabase DB2 vil gjøre det mulig å gjennomsøke ulike kilder for å finne forretningskritiske data langt raskere enn tidligere. Betaversjonen, med kodenavnet Masala, inneholder over 100 nye funksjoner i forhold til tidligere versjoner.