Bitnytt - nyheter

Bitnytt - nyheter

Ricoh har lansert en skriver i den øverste enden av skalaen.
Seagate Technology, Marvell og AMCC har nylig demonstrert "ende til ende" 3 Gigabit per sekund SATA-teknologi. Demonstrasjonen, som samsvarer med den nylig lanserte hastighetsspesifikasjonen på 3 GB/s, omfatter en Seagate Barracuda 7200.7 harddisk - med Marvell 88SA8050 SATA brokomponent - og en prototype AMCC SATA vertskontroller.

Ricoh har lansert en skriver i den øverste enden av skalaen. Aficio CL7100 er en A3-skriver som leverer 35 sider per minutt uansett kombinasjon; farge, sort/hvit, ensidig eller tosidig. Ifølge Ricoh er det en av de raskeste fargeskriverne på markedet. Prisen vil ligge under 30.000 kroner.

Novells ZENworks 6.6 Linux Management er en administrasjonssuite for Linux som skal hjelpe bedriftene til å kutte it-kostnader ved å redusere nødvendige ressurser for å administrere oppgraderinger av diverse Linux-basert programvare. Suiten har utvidet støtte for og intergrasjon med Suse Linux Enterprise Server 9.

MontaVista Software har annonsert at selskapets Linux-programvare skal styre den nye mobiltelefonen Motorola A780. Telefonen fra Motorola skal lanseres nærmere jul. I tillegg til Linux-operativsystem, vil telefonen ha pda-funksjonalitet og videomuligheter. Med MontaVista Linux skal telefonen støtte en rekke Java-baserte applikasjoner.

Sony har lansert sitt første HDV1080i-videokamera. Sony HDR-FX1E gjør den høye kvaliteten som inntil nå har vært forbeholdt profesjonelle, tilgjengelig for hjemmebrukeren. Det er et kamera med 3 CCD-er, hver mer 1,12 megapiksler og et Carl Zeiss Vario-Sonnar T-objektiv som gir høy optisk ytelse og reduserer kromatisk aberrasjon. Kameraet kan ta opp HDV-bildekvalitet på eksisterende DV-tape.