Stekt minnepinne til lunsj?

BB tester myten: Kan microbølgeovn ødelegge minnepinne? Se video!

Publisert Sist oppdatert

Bits and Bytes-redaksjonen har hatt en lang og velfortjent ferie, tilbrakt programmerende Cobol i en mørk kjeller på Gran Canaria, men nå er vi tilbake med et smell (nesten bokstavlig talt).

I Dagbladet kunne BB-redaktøren lese om hackeren Fredrik (17) , som bekymret seg såpass for lovens lange arm og en fremtidig kost på vann og brød at han har vurdert å plassere en microbølgeovn under senga.

Denne skulle han bruke til å ødelegge bevis; en microbølgeovn tar knekken på all elektronikk, hevder hackeren. En minnepinne med viktige data vil om politiet banker på Fredriks dør bli slengt inn for tilintetgjøring.

Eksperiment

BB-redaktøren syntes dette hørtes så flott ut at han ville teste påstanden. For å unngå problemer med skikkelsen i hjørnet, også kjent som toppsjefen i consørnet, bestemte han seg for å manipulere CW-redaksjonen til å i praksis gjennomføre selve eksperimentet og produsere forskningsrapport i levende bilder, fanget opp via et heller stusselig mobilkamera.

Resultatet ser du i videoen over! [ADVARSEL: Høy g33k-faktor!]

Du kan også lese mer om prosjektet i neste ukes BB.

Avec: 404

Redaksjonen har selvfølgelig noe attåt. Vår populære serie med feilmeldinger, om web-sider som ikke finnes, går videre. Opptil flere lesere har sendt inn sine bidrag.

Vi har videreformidlet en rekke festlige og oppfinnsomme meldinger om at "siden du har bedt om finnes ikke", såkalt 404-feil, og de aller fleste fra akademiske kretser. Også denne gang er det Universitetet i Oslo som bidrar til sinnets munterhet, tross sider som ikke finnes.

Sett

Fra vår værsyke leser er vi blitt tipset om at bilagets Ahlert Hysing har vært ute med pennen igjen. (Se vedlagte skjermbilde). Dette inntraff rett før ferien, og vår leser påpeker:

"FEIL, FEIL, FEIL - Hva skal Meteorologisk Institutt med dette, nå rett før fellesferien - De trenger en tungSOLEmaskin i stedet nå!"

Hørt

Ifølge vår leser med finske kontakter har Tieto begynt å selge samordnet kommunikasjon som tjeneste. "Unified Communication as a Service", som selvsagt forkortes UCaaS. Vår leser er glad for å kunne bistå oss med dette, men etterlyser flere tjenester fra bilaget, som:

  • JaaS (Journalism as a Service)
  • Nset (Nyheter som en tjeneste)
  • NPI (Nettsider På Internett)
  • NiN (Nyheter i Nettleser)
  • Nii (Nyhetsbrev i innboksen)
  • DaaaS (Digital articles as a Service)

– Joda, spytt i den ene hånd og ønsk i den andre og se hvor du får mest, sier Bits & Bytes-redaktøren.