BitTorrent taper videotrafikk

BitTorrent taper videotrafikk

eDonkey har tatt over tronen som det største fildelingsnettverket for video.

En fersk undersøkelse fra "peer to peer"-analytikerne i CacheLogic har konkludert med at 61,4 prosent av alle filer som lastes ned på fildelingsnettverkene er videofiler. De har også funnet ut hvilke av nettverkene som har størst trafikk.

 

EDonkey var det mest populære stedet for nedlasting av video. BitTorrent har tapt litt av denne trafikken, men det så ut som om stadig flere bruker nettverket til å laste ned annet innhold enn video, skriver BBC News.

 

CacheLogic har brukt sofistikerte trafikkovervåkningsteknikker for å analysere trafikken hos de fire største fildelingsnettverkene. De analyserte den globale trafikken til Gnutella, FastTrack, BitTorrent og eDonkey over en periode på 48 timer.

 

Med Hollywood i hælene

 

Ifølge CacheLogic var BitTorrent størst på video på denne tiden i fjor, men det er sannsynlig at de juridiske problemene BitTorrent har hatt med den amerikanske filmorganisasjonen MPAA nylig har hatt en negativ effekt for tjenesten. MPAA klarte blant annet å få BitTorrent-stedet Supernova stengt i desember i fjor.

 

Undersøkelsen fant også ut at MP3 sto for 68,9 prosent av alle audiofilene som ble utvekslet. Men selskapet var overrasket over at hele 12,3 prosent av audiofilene de så, kom i OGG, et format basert på åpen kildekode.