Blackberry vil sikre Android og Apple

Blackberry vil sikre Android og Apple

Kan mer populære smarttelefoner nyte godt av bedre sikkerhet fra falmet veteran?

Smarttelefoner fra Blackberry er ansett å være de sikreste og kjedeligste på planeten. Kan de brukes til å sikre markedslederen Android og utfordreren Apple Ios? Den nye sjefen i Blackberry ser ut til å mene det.

- Jeg mener det ville vært fantastisk om vi kunne finne en måte å gjøre sikkerhetskunnskapen vår tilgjengelig for Android og Ios. Det er ikke uten vanskeligheter. Men det er noe vi er svært interessert i å prøve å få til, sa John Chen til en gruppe finansanalytikere i en telefonkonferanse, ifølge nyhetstjenesten til Computerworld.

Blackberry baserer sin sikkerhet delvis på eget operativsystem, men viktigere er et nett av servere i bakkant som enhetene kommuniserer sikkert med og som Blackberry kontrollerer. Derfra går informasjonen videre inn til virksomhetene og deres meldings- og informasjonssystemer.

Senket av funksjonsrikdom

Selskapet har vært spesielt populært blant store selskaper, men trender som ta-med-din-egen og populariteten til funksjonsrike smarttelefoner som Android har gitt Blackberry store problemer med å henge med de siste årene.

Ikke bare er sikkerhetsmodellen vanskelig å tilpasse nye trender, treg utvikling av nye enheter og redselsfullt uinteressante telefoner er nær ved å senke den forgagne storheten.

Tiltakene med å rette opp og finne kursen har vært mange. Skille mellom programvare og maskinvare og la andre ta seg av det siste er blant forslagene. Det er også delvis gjennomført, de billigste Blackberry-telefonene produsere nå av Foxconn i Kina.

Blackberry pop på Android

Innen programvare så slapp de direktemeldingstjenesten i Blackberry for Android og Ios i oktober. Den latente interessen var tydelig: over 40 millioner brukere installerte løsningen i Android-telefoner på to måneder.

Å implementere sikkerhetsregime med sikker kommunikasjon og utpreget bruk av kryptering er ikke bare enkelt. Android er tuftet på en åpen filosofi som kan være vanskelig å fange og temme. Apple er redd for alt som kan bety at noen kommer kjernevirksomheten deres for nære. Bedre sikkerhet for Ios er svært nære, selv om det også er svært nødvendig dersom enhetene deres skal spille en rolle i virksomhetene.

Foreløpig har inntektene til Blackberry kommet fra enhetssalget. Inntekter fra programvare kan bety at en nettskymodell med betaling per bruker og per måned vil tvinge seg fram. Dette bekreftet Chen i den samme telefonkonferansen.

Det framgår at Blackberry ikke vil ta i bruk Android eller andre mobile OS i sine smarttelefoner.