Blandet blir best

Blandet blir best

Restaurantkjeden Umoe Catering har både adsl, sdsl og faste linjer.
It-direktør Henry Karlsen i restaurant-kjeden Umoe Catering har et mangslungent nettverk. Internt går det i Telenor ip-nett med faste linjer og adsl. For tiden tester de ut sdsl til restaurantene, hjemmekontorene betjenes av adsl fra Nextgentel, mens wlan-sonene i restaurantene kjører sdsl fra Catch.

-- Jeg kan ikke si at xdsl er dårligere enn faste linjer. Den opplevde kvaliteten er veldig bra. Det er blir mye bedre enn i begynnelsen. Det vi kan merke er enkelte leverandørers "service-vinduer"; når de er inne og gjør oppgraderinger. Etter tre år har vi så god erfaring at vi ikke har redundans mot restaurantene. Det til tross for at kassasystemene faller ut om linjene går ned.

Regnestykke

-- Vi har regnet kynisk på dette. Vi ser hva vi tåler, og har rutiner på hva vi gjør om noe skjer. For å understreke poenget med hvor bra xdsl er, så åpner den første butikken vår på Gardermoen klokken seks om morgenen, mens den siste TGF-restauranten på Karl Johan stenger klokken fire. Det betyr at vi må være oppe 22 timer i døgnet.

Karlsen mener sdsl gir veldig mye båndbredde til lav pris. Det eneste han har å utsette på sdsl er at det kan være lang leveringstid.